Tips! föreläsare mm

 Tips på  föreläsare mm

Över en halv miljoni Sverige uppskattas ha ökad risk för typ 2-diabetes utan att veta om det.I veckans tema får du testa din diabetesrisk och du får tips om värdefulla teman för att både förebygga sjukdomen på lång sikt och må bra idag.

Du får gärna tipsa personer som du känner om studien om Livsstilsverktyget– vår förhoppning är att verktyget ska komma så många som möjligt till gagn för att förebygga ohälsa!

Till Livsstilsverktyget  ( länk  för att anmäla dig)

Forskningsteamet
Livsstilsverktyget
Göteborgs universitet


 PS  helt gratis och många inputts, jag har delatagit i  4´3 år.  och bla fåt  mäta c- peptid 

via denan studie . C- peptid är ett mått för  insulinproduktion. 

 / Liselotte Videla

Volontär PCOS nätverk Sverige 
Bok: Slutbantat.


Har du också kämpat med vikten i många år? Ibland har det kanske gått åt det håll du vill, men ofta hamnar du förr eller senare tillbaka till ursprungsläget med några eller många kilo fler än du önskar. Självrannsakan och en känsla av misslyckande ligger nära till hands men Erik Hemmingsson, med över tjugo års erfarenhet av forskning på övervikt, menar att det är inte din karaktär det är fel på.

Vi föds med olika fysiologiska förutsättningar, vissa har lätt att gå upp i vikt medan andra kan äta i princip vad som helst och ändå håller sig trådsmala genom hela livet. Kroppen motarbetar dessutom viktminskning på olika sätt, och forskning visar att övervikt är starkt kopplat till vårt inre. Visste du att övervikt kan bero på hur du hade det när du var liten, i vilket område du är född, om du har stressat mycket under ditt liv, vilka föräldrar du växte upp med eller om du haft svåra livshändelser? Allt detta påverkar vad vi äter, hur vi äter och inte minst varför vi äter.

Vi behöver alla lära oss mer om vår aptit och mättnad, som många aldrig riktigt lärt sig lyssna på, och som heller inte fungerar speciellt bra hos många överviktiga. I Slutbantat finns verktygslådan där du få olika verktyg att förstå dig själv och ditt ätbeteende bättre men också hållbara strategier och en genomgång av vilken mat som du ska satsa på.
 Källa :

https://www.bokus.com/bok/9789178272143/slutbantat-forsta-din-kropp-och-fa-en-vikt-som-haller-livet-ut/ "Som beteendevetare men även som generalsekreterare har jag har läst många böcker om övervikt och fetma men har aldrig läst något så här bra!"

Jenny Vinglid, generalsekreterare för HOBS

recension

Ovulais PCOS-app är din personliga PCOS-coach i fickan. Kunskap och konkret vägledning för dig med polycystisk ovariesyndrom (PCOS).

källa 

https://www.ovulai.com/

19 september 2023 i KTH lokaler Stockholm . 

Vi , Elin och Liselotte , var med i vimlet  .

Länkar  patientorganisationer  för PCOS  i  andra länder 

unsplash